perjantai 14. marraskuuta 2014

Hanna Kanto: Unknown Land -taidenäyttely

On erittäin vaikea tehtävä yrittää sanallistaa kokemuksiani Helsingin Korjaamo Galleriassa aiemmin tällä viikolla. Äitini vinkkasi tästä taidenäyttelystä ja siitä suuri kiitos. Suureksi yllätyksekseni näyttelyyn on vielä kaiken lisäksi vapaa pääsy!

Korjaamo Galleria, Helsinki
Torniossa syntynyt, nykyään Haaparannassa asuva kuvataiteilija Hanna Kanto valmistui Kuvataiteen maisteriksi Lapin yliopistosta vuonna 2007.

Näin vaikuttavia töitä en ole nähnyt pitkään aikaan. Hänen maalauksensa kuvaavat suurimmalta osin lappalaisia, ihmisiä ja eläimiä, sekä Lappia, alueena ja ilmiönä. Useat teokset kuvaavat hyvinkin arkisia toimia (kuten esimerkiksi poronhoitoa jota myös itse taiteilija harjoittaa), mutta jahka Kanto pääsee ilmaisemaan itseään kankaalle hän saa luotua harvinaisen taidokkaan, maagisen sysäyksen jo itsessään kauniisiin, pohjoisiin maisemiin.

Poimin tähän alle muutaman upean työn Kannon Unknown Land -näyttelystä. Olisin mieluusti pistänyt paljon enemmän, mutta haluan jättää näyttelyyn vielä yllätyksiä. Jos taulut näyttävät näissä kuvissa jo näin upeilta, pystytkö edes kuvittelemaan miltä ne näyttävät silmiesi edessä?

Hanna Kanto: Geodesia, 2014, öljy ja akryylikankaalle, 200x250 cmMinulle itselleni värit ovat aina olleet erittäin tärkeitä. Jos osaa hyödyntää niitä, olen yleensä ihan
myyty. Ylempi teos, Geodesia, puhutteli minua. Niin paljon nähtävää kokonaisuudessa, ja silti niin paljon yksityiskohtia läheltä katsottaessa.

Kanto saa maalaukset elämään moniulotteista elämää, kuten alemmassa Mistissä.
Alimmassa Räkkä -nimisessä teoksessa taas Kanto esittelee ruhtinaallisen eläimen arvoisellaan tavalla.

Hanna Kanto: Mist, 2014, akryyli kankaalle, 65x65 cm

Haluan painottaa, että näyttelyyn on VAPAA PÄÄSY! Tämä kokemus on täysin ilmainen ja erittäin hyvien kulkuyhteyksien päässä, Töölön kisahallia vastapäätä. Et tule pettymään.

Näyttely jatkuu Korjaamo Galleriassa 23.11.2014 asti (nettisivut). Kannattaa käydä katsomassa, sillä seuraavan kerran töitä nähdään New Yorkin Rare Galleryssa, ensi vuonna 2015.

Kulttuuritehdas Korjaamo                                    Ma-pe 9-19
Galleria                                                                   La-su 11-17
Töölönkatu 51 A-B
00250 Helsinki                                                       Galleriaan on vapaa pääsy

Hanna Kanto: Räkkä, 2014, öljy ja tussi kankaalle, 125x165 cm

2 kommenttia:

  1. Hei! Näin tämän blogitekstin vasta nyt, hauska yllätys. Kiitos, mukava että pidät töistäni :)
    T. Hanna

    VastaaPoista
  2. Hei! Näin tämän blogitekstin vasta nyt, hauska yllätys. Kiitos, mukava että pidät töistäni :)
    T. Hanna

    VastaaPoista