maanantai 1. kesäkuuta 2015

Toimiva Lainavaimo ei ole pelkkä komedia

Toiseksi viimeinen näkemäni näytelmä ennen kesää oli Jordi Galceranin kynäilemä Lainavaimo (El Crédit) Helsingin kaupunginteatterin Lilla Teaternissa. Espanjalainen komedia kahdesta miehestä - pankkiirista ja lainanhakijasta.
Sampo Sarkola
Kuva: Henrik Schütt

Antti (Pekka Strang) anoo lainaa pankista, mutta pankinjohtaja (Sampo Sarkola) pitää rahahanat visusti kiinni. Antti kuitenkin tarvitsee rahat välttämättä, niinpä hän tekee kuten jokainen vastaavassa tilanteessa tekisi - hän uhkaa panna pankinjohtajan vaimoa.

Kaksi on teatterissa erittäin toimiva luku, erityisesti siinä tapauksessa kun näyttelijöiden lavakarsima ja -kemia yltää samalle tasolle kuin Sarkolan ja Strangin. Yksi Suomen johtavista ohjaajista, Lilla Teaternin taiteellinen johtaja Raila Leppäkoski on työstänyt komediasta erittäin toimivan ja hauskan kokonaisuuden, joka istuu hämmästyttävän hyvin myös suomalaiseen kulttuuriin.

Pekka Strang
Kuva: Henrik Schütt
Pelkkää hupailua tämä ei kuitenkaan ole. Klassisen sukupuoltenvälisen vastakkainasettelun lisäksi Lainavaimo kertoo pankkien, rahan ja erityisesti rahattomuuden ongelmista. Rahaa löytyy, mutta ei sitä tarvitseville. (Siitä ajankohtaisena ja hyvänä esimerkkinä Juha Sipilän perusporvarihallitus. Toisaalta mitä voi odottaa kolmelta äärioikeistolaiselta puolueelta, joita ohjaa miljonääri-diplomi-insinööri).
On hullunkurista, kuinka raha tulee rahan luokse. Jos tarvitsisi kipeästi lainaa, sitä ei saa jos omaisuutta ei ole - mutta mikäli omaisuutta olisi, silloin tuskin tarvitsisi kipeästi lainaa.

Suomennos toimi hienosti, vaikka aluksi pelkäsin muuta. Suoraan kääntäen esityksen alkuperäinen, että ruotsinkielinen nimi on ilmeisesti Luotto, tms. Sen sijaan näytelmän nimi on käännetty mahdollisimman luontaantyöntävästi Lainavaimoksi. Toisaalta se lupaa sellaista hauskaa kuten nimestä voi päätellä, mutta minua se puistattaa. Siitä huolimatta kaikki toimii luontevasti.

Esitys oli erittäin viihdyttävä alusta loppuun, mutta sitä katsoessa ei voinut olla ajattelematta roolien vaihdosta. Alunperin näytelmää esitettiin Lillanissa ruotsiksi, niin että roolit olivat toisin päin. Olisi ollut antoisaa ja mielenkiintoista nähdä tämä myös niin päin.
Kun hyvä duo toimii, siitä kannattaa pitää kiinni.
Seuraavaa Sarkola-Strang -näytelmää innolla odottaen.

Kuva: Henrik Schütt

14 kommenttia:

 1. Tarvitsetko kiireellinen laina maksaa pois velkojaan? Tarvitsetko lainaa aloittaa uuden yrityksen? Tarvitsetko henkilökohtainen laina? Tarjoamme kaikentyyppisiä lainoja korko on 2%. Ota yhteyttä tänään email: (mabelhernandezloan@gmail.com)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. XMAS-LAHTI ON TÄSTÄ NYT ALLE 1% {REMY.CREDIT111gmail.com}

   tarvitset kiireellistä lainaa aloittaaksesi yrityksen ennen joulua tarvitsetko Xmas-lainan? annamme sekä yritykselle että yksilölle, joten jos tarvitset kiireellistä lainaa nyt 12 tunnin kuluessa, voimme antaa sinulle lainan viipymättä.[REMY.CREDIT111gmail.com]
   Xmas-laina on nyt saatavissa 1 prosentin alhainen korko: ota yhteyttä suoraan osoitteeseen: [REMY.CREDIT111gmail.com]

   Poista
 2. Hyvää päivää, olen rekisteröity yksityistä rahaa lainanantaja. Annamme lainaa auttamaan ihmisiä, yrityksiä täytyy päivittää kuka heidän taloudellinen asema kaikkialla maailmassa, jossa hyvin pieni vuotuinen Korot niinkin alhainen kuin 2% Vuoden sisällä 30 vuotta takaisinmaksuaika kestoisia tahansa päin maailmaa. Annamme lainaa Rajoissa 5000 euroa 100 miljoonaan euroon. Meidän lainat ovat hyvin vakuutettu, maksimaalisen turvallisuuden on tärkeintä. Mikäli henkilö kiinnostunut ota yhteyttä sähköpostitse: (24hourstloancompany1@gmail.com)

  Oletko hylännyt niin monet pankit
  tarvitset rahoituksen laajentamista teitä liiketoimintaa,
  tarvitset henkilökohtainen laina

  Hae lainaa, lähetä yksityiskohdista alla:
  1. Koko nimi
  2. Osoite
  3. Määrä
  4. Kesto Period
  numero 5.Phone
  6. Ammatti

  Mrs Farida Stephen

  VastaaPoista
 3. Hei herra / rouva,

  Tarvitsit rahan lainaamista yksilöiden välillä selviytymään taloudellisia vaikeuksia vihdoin umpikujasta provosoi pankit, jonka hylkääminen tiedostonsa soveltaa? Olen taloudelliset asiantuntijat pystyvät tekemään lainan määrän tarvitset ja olosuhteet, jotka tekevät elämästä helpompaa. Tässä ovat alueita, joilla voit auttaa:

  * Taloudellinen
  * Lend Lease
  * Investment laina
  * Auto laina
  * Velka
  * Luottolimiitti
  * Toinen kiinnitys
  * Luotto Redemption
  * Henkilökohtainen laina
  email: nicolashelp279@outlook.com

  VastaaPoista
 4. Tarvitsetko kiireellistä lainaa? Tarvitsetko minkäänlaista lainaa perustaa yritys? Tarvitsetko lainaa ostaa talon tai auton? Tai tarvitset lainaa maksaaksesi laskuja tai huolehtimaan itsestäsi? Jos kyllä ​​lähetä meille sähköpostia osoitteessa (georgeanderson.loanfirm255@gmail.com) ja hanki lainaasi ..

  Laina tarjous kiireellistä.

  VastaaPoista
 5. Tämä on kristitty järjestö, joka on muodostettu auttamaan apua tarvitsevia ihmisiä, Kuten taloudellista apua. Joten jos olet menossa läpi taloudellisia vaikeuksia, Ota yhteyttä tänään ... Tarjoamme lainoja kaupallisille ja yksityisille Organisaatiot, 3 prosentin korolla ja 1 000 euro Enintään 100.000.000,00 euro. Tarjoamme myös henkilökohtaisia lainoja, velkaa Konsolidointilainat, riskipääoma, yritysluotot, opintolainat, koti Lainat tai lainat mistä tahansa syystä Ota yhteyttä nyt osoitteessa: paulsinghloanfirm@outlook.com

  Kuuluttaja
  Paul Singh

  VastaaPoista
 6. Tarvitsetko nopeasti lainaa?
  Tarvitsetko lääkintälainoja?
  Tarvitsetko rahoitusta yrityksellesi?
  Tarvitsetko lainata mistä tahansa syystä?

  Ota meihin yhteyttä tänään: WORLDWIDEFUNDING2017@GMAIL.COM

  Hanki lainaasi nyt kun olemme sertifioituja ja rekisteröityjä lainanantajia lainaamme 2%: lla. Palvelumme ovat nopeita ja erittäin luotettavia, kun saat lainasi lainaasi, kun lainat, lainat hyväksytään 30 minuutin kuluessa hakemuksesta. Ota meihin yhteyttä nyt (WORLDWIDEFUNDING2017@GMAIL.COM) ja hanki lainaasi tänään.

  VastaaPoista
 7. Onko sinulla mitään taloudellisia vaikeuksia? Tarvitsetko lainaa? elenanino0007@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Hei,

  Hanki nopeasti ja kätevä laina maksaa laskuja ja aloittaa uusi taloudellinen projekti halvimmalla korolla 2%. Ota yhteyttä meihin tänään
  Sähköposti: stewartd887@gmail.com tarvittavan lainan määrä. Vähimmäisluottotarjouksemme ovat 5 000,00 € ja 50 000 000,00 euroa. olemme sertifioitu, rekisteröity ja laillinen luotonantaja. Voit ottaa yhteyttä meihin tänään, jos olet kiinnostunut saamaan lainaa, ota meihin yhteyttä lisätietoja lainaprosessista. Tee prosessi kuten lainan ehdot ja miten laina siirretään sinulle. tarvitsemme kiireellistä vastaustasi, jos olet kiinnostunut.

  HYÖDYLLISEN TÄYTTÄMINEN JA ESITTÄMINEN ALUSTAVAAN Lainahakemuslomakkeeseen:

  Sinun nimesi:______________________
  Osoitteesi:____________________
  Maasi:____________________
  Ammattisi:__________________
  Tarvittava luoton määrä: ______________
  Lainan kesto: ____________________
  Kuukausitulot:__________________
  Puhelinnumero:________________
  Oletko hakenut lainaa ennen: ________________
  Jos olet hakenut lainaa ennen, missä olet kohteleva rehellisesti? missä yritys sijaitsee? ...

  email: stewartd887@gmail.com
  Parhain terveisin
  Herra David Walters

  VastaaPoista
 9. Hei, annamme lainan 2 prosentin korolle kaikille yksittäisille, yhteistyössä toimiville elimille myös yritykselle, jos olet kiinnostunut ystävällisesti ottamalla yhteyttä meihin sähköpostilla: 24hourstloancompany1@gmail.com tai info@24hoursloan.online

  VastaaPoista
 10. Hyvä päivä, olen rekisteröity yksityinen raha lainanantaja. Annamme lainoja avuksi ihmisille, yrityksille, jotka tarvitsevat päivittää taloudellisen asemansa kaikkialla maailmassa. Niinpä erittäin alhaiset vuotuiset korkotasot ovat alle 2% vuodessa 30 vuoden takaisinmaksuaikaan missä tahansa maailmassa. Annamme lainoja 5 000 eurosta 100 000 000 euroon. Lainamme on hyvin vakuutettu, sillä suurin turvallisuus on meidän etusija. Kiinnostuneiden tulee ottaa yhteyttä meihin sähköpostilla: (24hourstloancompany1@gmail.com tai info@24hoursloan.online)

  VastaaPoista
 11. Tarjoamme lainaa alhaisella korolla 3%. Hae nopea ja kätevä laina maksaa laskuja ja aloittaa uusi liiketoiminta tai rahoittaa projektisi halvemmalla 3%: n korolla. Sinulla on alhainen luottopiste ja sinulla on vaikeuksia saada pääomalainaa paikallisilta pankkeja ja muita rahoituslaitoksia? Tässä on tilaisuutesi saada laina järjestöstämme. Tarjoamme lainoja yksityishenkilöille seuraavissa tarkoituksissa ja paljon muuta. Henkilökohtainen laina, liiketoiminnan laajentaminen, liiketoiminnan käynnistäminen, koulutus, velkojen konsolidointi, kovan rahan lainat. Ota yhteyttä tänään sähköpostitse: kate_solution@outlook.com

  VastaaPoista
 12. Rakkaat laina hakijoiden

  Oletko taloudellisissa vaikeuksissa? Haluatko aloittaa oman liiketoiminnan? Kyseinen laina yritys oli perustettu ihmisoikeusjärjestöt ympäri maailman ainoana tarkoituksena on auttaa köyhiä ja ihmisiä elämän taloudellisista ongelmista. Voit halutessasi hakea lainaa saada takaisin meille tiedot alla email: elenanino0007@gmail.com

  Nimi:
  Lainamäärä vaaditaan:
  Lainan kesto:
  Puhelinnumero:

  Kiitos ja Jumalan siunausta
  LUOTTAMUS
  Elena

  VastaaPoista
 13. XMAS-LAHTI ON TÄSTÄ NYT ALLE 1% {REMY.CREDIT111gmail.com}

  tarvitset kiireellistä lainaa aloittaaksesi yrityksen ennen joulua tarvitsetko Xmas-lainan? annamme sekä yritykselle että yksilölle, joten jos tarvitset kiireellistä lainaa nyt 12 tunnin kuluessa, voimme antaa sinulle lainan viipymättä.[REMY.CREDIT111gmail.com]
  Xmas-laina on nyt saatavissa 1 prosentin alhainen korko: ota yhteyttä suoraan osoitteeseen: [REMY.CREDIT111gmail.com]

  VastaaPoista