sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Extaasiin Virgin Oilissa

Ismo Alanko pysähtyi Kevätkiertue 2015:lla Helsingin loppuunmyydylle Virgin Oil -klubille.

Yleisö koostui selkeästi yhtälailla Hassisen koneen ja Sielun veljien aikaisista faneista, siinä missä nuoremmasta keikkakansasta. Itse olen Alankoa kuunnellut seitsemän vuotta ja tämä oli 11. keikkani.

Edellisestä Kolmannesvuosisata taiteilijaelämää -kiertueesta on vierähtänyt jo reilu vuosi, mutta keikat ovat jatkuneet yhtä varmoin ottein kaikin puolin. Sillä erotuksella, että tällä kiertueella on tarkoitus esittää ja testata myös uuden syksyllä julkaistavan albumin materiaalia.
Kuten settilistasta kirjoituksen lopussa voitte lukea, ainakin Virgin Oilissa melkein puolet biiseistä ovat uutta Alankoa. Edellisestä kiertueesta on jäänyt muutamia kappaleita, mutta myös uusia vanhempia klassikoita on kaivettu settiin.

Mikään ei tietysti uuden albumin suhteen ole varmaa, on todennäköistä että näitä uusia biisejä löytyy siltä, mutta kaikki on auki. Alanko mainitsi keikalla, että samalla testataan kuinka yleisö ottaa kappaleita vastaan. Hyvin selkeältä ainakin minulle uuden levyn suhteen vaikuttaa se, että kantavana teemana on rakkaus. Itseironiaa löytyy alankomaiseen tapaan lähes jokaisesta uudesta kappaleesta hyvin paljon. (Uusiin biiseihin olen merkannut settilistassa tähdet eteen, useiden nimestä en ole varma joten olen mennyt arvauspohjalla sinne päin.)

Ensimmäiset kaksi kappaletta, Uskon rakkauteen ja Sä et tule mun luo saivat kylmät väreet nousemaan iholleni. Toka kappale iski kovaa ja sai silmilleni kyyneleet. Kaikki uudet kuulostivat loistavilta. Älä usko valheisiin tulee saamaan todennäköisesti radiosoittoa paljon, veikkaan sitä tässä vaiheessa myös levyn ensimmäiseksi singleksi.
Hölmö, pelle, aivokääpiö, Liikemies, Mikrokosmos ja Vaiennut kieli iskevät myös kovasti. Toivon myös näin väliaikaisena kassahenkilönä -kyllä, valitettavasti- että kuulemamme Pannaanko pakasteet pieneen pussiin? ilmestyisi uudella levyllä, edes ekstrabiisinä! Rakkaustarina kappaleen sisälläkin oli vallan mainio.

Edellisellä kiertueella kuullut klassikkot pysyvät edelleen loistokkaina vetoina. Totuus vai tequila?, Rakkaudesta, On mulla unelma ja Hiljaa virtaa veri rämähtää upeasti kuulijan korviin. Harvinaisemmista biiseistä vastasi tänä iltana ainoastaan mahtavat Pulu, Elintaso ja Antaudutaan, mikä tosin on ihan ymmärrettävää koska uusia kappaleita on niin paljon. Tuntui uppoavan hyvin Virgin Oilin yleisöön, ei ole syytä olettaa ettei uppoaisi myös muille yleisöille ympäri Suomen.

Yleisö palkittiin kahdella encorella, ensimmäisessä oli mukana neljä kappaletta Alangon neljältä eri kokoonpanolta (Teholla, Hassisen kone, Sielun veljet ja soolo). Keikan päätti Siekkareiden toisena encorena kuultu Laulu.

Päällimmäiset fiilikset keikasta: uutta albumia, Tavastian päätöskeikkoja, sekä syksyn kiertuetta malttamattomana odottaen.

Virgin Oil 21.2.2015

1. *Uskon rakkauteen
2. *Sä et tule mun luo (mut mä odotan sua)
3. *Jokainen ihminen laulaa omaa lauluaan
4. *Laatuaikaa
5. *Älä usko valheisiin
6. *Hölmö, pelle, aivokääpiö
7. Rakkaus on ruma sana
8. Hiljaa virtaa veri
9. Hullun paperit
10. *Mikrokosmos
11. *Liikemies
12. *Vaiennut kieli
13. Päivän uutinen
14. Totuus vai tequila?
15. Rikas rämä elämä
16. *Pannaanko pakasteet pieneen pussiin?
17. *Kuolemajärjestelmä
18. *Kaunis suru
19. Extaasiin
20. Maailmanlopun sushibaari
21. Antaudutaan
22. Pulu
23. Elintaso
24. On mulla unelma
25. Rakkaudesta

26. Tuulen selkään
27. Tällä tiellä
28. Levottomat jalat
29. Taiteilijaelämää

30. LauluEi kommentteja:

Lähetä kommentti