tiistai 16. syyskuuta 2014

Shopping Tour

Kuva: Black Lion Pictures
Suomessa yllättävän vähälle huomiolle jäänyt venäläinen kauhukomedia Shopping Tour tuli eilen katsottua. Lahtelainen ystäväni ei ollut kuullutkaan elokuvasta, mikä yllätti minut täysin.
Elokuva sai viime viikonloppuna ensi-iltansa Suomessa, mutta ensiesityksensä se sai jo vuonna 2012 Rakkautta ja Anarkiaa -festareilla. Putinlandiassa elokuva on pyörinyt yli 600 elokuvateatterissa kautta maan, jopa Siperiassa asti.

Mielenkiintoni heräsi viimeistään kun kuulin ensimmäistä kertaa elokuvan mainoslauseen - joka lienee yksi parhaista: "Käteinen ei käy - kätesi käy".

Mikhail Brashinskyn ohjaama, äärimmäisen pienen budjetin elokuva, kertoo yksinkertaisimmillaan äidistä ja pojasta - Blair Witch Project -tyyliin. He ovat osa pientä bussilastillista venäläisiä, jotka tulevat parin päivän ostosmatkalle Suomeen. Heitä varten avataan ennakkoon uusi Gigantti-tavaratalo, jossa jumppapukuiset myyjät palvelevat asiakkaita parhaansa mukaan…

Elokuva kuvaa suomalaiset kannibaaleina yhtenä päivänä vuodessa. Ajatus itsessään on jo viihdyttävä. Luin joitain kritiikkejä elokuvasta, jossa kritisoitiin elokuvan "komediastatusta". Shopping Tourissa ei kuulemma ole tarpeeksi vitsejä. No, minusta elokuvan huumori on juuri aiheen järjettömyydessä, eikä tämän ole tarkoituskaan olla ha-ha-pissa-kakkakomedia.

Tatyana Kolganova veti roolinsa hyvin. Kuva: Black Lion Pictures
Ennen elokuvaa näytetään kelpo lyhytelokuva, The One Who Hates Darkness, jonka Mr. Lordin johtama raati valitsi.

Suomessa elokuvaa levittää Black Lion Pictures, ja se on nähtävissä ainakin Helsingissä, Lahdessa, Kuopiossa, Tampereella ja Turussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti