sunnuntai 9. elokuuta 2015

Seksuaalista värinää Saimaalla

Tarakaan ei malttanut lopettaa lukemista!
Täytyy myöntää, kun lähdin lukemaan Karoliina Timosen uusinta, Kesäinen illuusioni -teosta, olin peloissani.

En niinkään siksi, että kirjan takakansi lupaa hienovaraisesti latautunutta psykologista trilleriä, vaan siksi että kirjan päähenkilönä seikkailee saarelta mökin vuokrannut keski-ikäinen nainen, joka kokee seksuaalista värinää vanhempaa vastapäisellä saarella asuvaa miestä kohtaan. Toinen on kirjailija, toinen on salaperäinen. He ovat kaksin, tunnelma jännittynyt - saatte ehkä kiinni. Tässä vaiheessa huomautan lukijan olevan juuri 23 vuotta täyttänyt nuori mies, joka ei tähänastisen elämänsä aikana ole ollut kiinnostunut mökkeilystä juuri ollenkaan.

Kuitenkin mitä pitemmälle kirjaa luin ja sen sisuksiin pääsin, jäin koukkuun. Timonen kirjoittaa erittäin hyvin tarinallisia osuuksia - asiassa pysyvä kuvailu ei ole tylsää ja toisaalta pitää mielenkiinnon yllä. Päähenkilö Klarissa kupeidensa hedelmineen osoittautui varsin kiinnostavaksi hahmoksi, eikä Variskalliolla asusteleva kuvataideharrastelija ja jazzmies Olavi jäänyt kakkoseksi.
Karoliina Timonen
Kuva: Carl Bergman
Hienoja hahmoja!

Vaikka kirja on suhteellisen kevyttä luettavaa, se ei missään tapauksessa sodi kirjaa vastaan, päin vastoin. Mielestäni suomalaiseen kesämökkimiljööseen sijoitettu tarina on onnen omiaan juuri näin kirjoitetussa kirjassa. Ja kuten tekstin alussa huomautin, pelkäsin asioita jotka osoittautuivat aiheettomiksi. Kiinnostavat hahmot tuovat mukanaan kiinnostavan kontaktin.
Aihe kuin aihe toimii, jos se on hyvissä käsissä.

Kesäinen illuusioni ei ole kovin pitkä, mutta ehtii kertoa jännittävän tarinan ihmissuhteista (ja vähän muustakin). Teos etenee vyöryen kohti jännittävää loppuaan, joka jakoi hieman mieltäni. En ole varma pidinkö lopusta vai en. Toisaalta se jätti kirjan mieleeni useiksi päiviksi vielä jälkeenkin päin...
Kirjailija Timonen kirjoittaa hyvin, elävästi, kevyesti ja ekologisesti. Pidän hänen tyylistään, ja voi olla että jatkossa tartun myös hänen esikoisteokseensa Aika mennyt palaa.

Tämä kirja tarjoaa astetta parempaa auringonaluslukemista. Lue se vielä kesämökillä ja lisää jännitystä, avot!

Arvostelukappaleesta kiitos WSOY!

Karoliina Timonen: Kesäinen illuusioni
WSOY 2015. 165 sivua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti